UA
RU

Екологічні погляди Леонардо ДіКапріо розкритикували

Редагувати переклад

За використання чартерних рейсів.

<> в United Nations on April 22, 2016 в Нью-Йорку.

Леонардо ДіКапріо удостоївся екологічної нагороди цього тижня в Нью-Йорку, але був підданий критиці, коли відправився на наступний захід, використовуючи приватний літак. ДіКапріо, чий фонд пообіцяв виділити $15 млн на вирішення екологічних проблем цього року на Всесвітньому економічному форумі, разом із Робертом де Ніро був запрошений Організацією із захисту чистої води на бал Riverkeeper Fishermen у Нью-Йорку.

Як підрахували журналісти, під час перельоту актор розширив вуглецевий слід на 8000 миль. Тільки повернувшись із Канн, через добу він знову вилетів назад до Франції для участі у благодійному вечорі amfAR «Кіно проти СНІДу».

Таким чином актора викрили в лицемірстві, адже він продовжує використовувати приватні літаки та яхти. Аналітик довкілля Роберт Рап'єр стверджує, що спосіб життя актора «зменшує його моральний авторитет, щоб читати лекції іншим про скорочення власних вуглецевих викидів».

Однак ДіКапріо поспішив виправдатися, пояснивши, що він не переміщався чартером на власних літаках, а приєднався до когось, хто летів у Канни і назад. Такі рейси були єдиним способом взяти участь у подіях на обох континентах.

Зміна клімату є однією із близьких серцю актора проблем. Під час своєї промови на церемонії нагородження «Оскар», він наголосив, що фільм, який приніс йому перемогу, якраз про це – про відношення людини та природи.

Зміна клімату є реальною. Це відбувається прямо зараз, це найактуальніша загроза для всього людства.

Про це ж він говорив 22 квітня на церемонії підписання Паризької угоди щодо клімату в штаб-квартирі ООН, додавши, що «планету можна врятувати лише залишивши викопне паливо в землі».

Гала-вечеря організації AmFAR зібрав $25 млн, серед яких $500 000, які були виручені за продаж будинку Леонардо ДіКапріо в Палм-Спрінгс. Бал Riverkeeper Fishermen приніс $1,6 млн.

Фото: Gettyimages

Статті на тему