Закрити
UA
Краса

7 продуктів для підвищення гідратації організму

Поділись:

У день гідратації розповідаємо про продукти, завдяки яким ви не зіткнетесь із цією проблемою.

posts-to-db-Фото 1

Зневоднення знижує об’єм крові, тобто ваш мозок не отримує достатньої кількості крові і серце має працювати сильніше. Очевидне вирішення цієї проблеми – пити більше води, але якщо вам поки що складно навчитися випивати 1,5-2 літри, то включіть у свій раціон такі продукти. Спойлер: всі вони низькокалорійні через зрозумілі причини.

Читайте також: Як навчитися пити більше води

posts-to-db-Фото 2

огірки

Огірок – це король серед овочів, адже він на 95% складається із води! Також у ньому містяться вітаміни групи В, вітамін С, залізо, кальцій та фосфор. Огірки незамінні для людей із серцево-судинними захворюваннями та постійними набряками. 

posts-to-db-Фото 3

Кольорова капуста

Цвітна капуста не поступається огіркам – на 91% вона складається із води. Вона багата на клітковину, вітамін С, кальцій, залізо, калій та інші корисні речовини. Більш того, цвітна капуста дуже добре засвоюється організмом та покращує роботу серця. 

posts-to-db-Фото 4

грейпфрут

Багато хто думає, що грейпфрут спалює калорії і допомагає швидко скидати вагу. Це міф, але калорійність у нього і справді низька – всього 35 ккал на 100 грам. «Чемпіон» за вмістом вітаміну С допомагає також знімати набряки та уповільнює природні процеси старіння шкіри, прискорює обмінні процеси в організмі та сприяє зниженню кров’яного тиску.

Читайте також: 11 продуктів для натуральної підтримки колагену

posts-to-db-Фото 5

Кавун

Ідеальний літній плід не тільки смачний, а й корисний, тому що на 92% складається із води. Кавун можна додавати до салатів, риби і навіть до м’яса. 

posts-to-db-Фото 6

шпинат

Одна порція шпинату дасть організму величезну користь – поживні речовини на кшталт магнію, калію та вітамінів групи В. До його складу також входить велика кількість каротину та йоду. Найкраще вживати шпинат у сирому вигляді, тому що при термічній обробці він втрачає майже всі свої корисні властивості. 

posts-to-db-Фото 7

цукіні

Є безліч способів приготування цукіні, чи це відварювання, обсмажування чи запікання в духовці. Цей овоч є відмінним джерелом клітковини, антиоксидантів, залізо, фосфор, цинк та чимала кількість фолієвої кислоти. 

posts-to-db-Фото 8

селера

Селера не тільки покращує гідратацію, але й має відмінні заспокійливі властивості. Через велику кількість вітаміну С він також приводить у норму артеріальний тиск і відновлює кровообіг.