«Я хотіла місце, де можна і відпочити родиною, і відсвяткувати весілля, і просто забігти на 20 хвилин на каву та смачний десерт» — так, Анастасія Степанова, співзасновниця та шеф-кондитер ресторану Бelkin, описує свої прагнення при відкритті закладу.
Ресторан знаходиться в парку імені Івана Багряного, тому є зручною локацією для багатьох киян: не далеко від центру, за 10 хвилин від метро Шулявка, поруч з новою забудовою. Оскільки будівля була зведена з нуля, то була змога використати будь-яке планування.
Для Анастасії важливим моментом стало розміщення кухні і тому, вона прагнула виділити саме відкриту кухню, щоб люди бачили, що заклад відкритий в усьому. Кожен з відвідувачів може стати свідком чудвого процесу народження страв, що потрапляють на їх стіл.
Простір може прийняти водночас до 250 гостей. Ресторан не розділений на окремі зали, проте зонований шторами те прозорими конструкціями. Навколо відкритої кухні облаштувана барна стійка з мармуровою поверхнею, а також є кондитерська вітрина — один з головних елементів закладу.
Розробила концепцію інтер’єру українська дизайнерка та художниця — Маша Шубіна. В оформленні ресторану художниця поєднала вінтажні та сучасні елементи, створивши дещо унікальне. Важливою ціллю було те, щоб в кожного гостя могло бути красиве фото з ресторану незалежно від того, у якій частині закладу він обрав місце:
«Хотіли наповнити інтер’єр дрібницями, які завжди б свторювали настрій на кожному фото».
Анастасія Степанова навчалася в Le Cordon Bleu, тому підтримує французьку класику, але й водночас за «українське». Такі вподобання відобразилися як на основному, так і на десертному меню. Окрім того, у «Бelkin» є меню піци, яку готують в дров’яній печі, заздалегідь ферментуючи тісто впродовж 18 годин. Від гостей, говорить співвласниця, часто чуємо відгуки, що це найсмачніша піца Києва.
Бelkin обожнює, коли в його стінах панує атмосфера кохання, тому співпрацює з сервісом «Готово». Це означає, що крім стандартного святкування у форматі бенкету, прямо в закладі можливий розпис та повноцінна церемонія.
«Я обожнюю ініціативних людей. Тому для тих, хто приходить до нас зі своєю ідеєю івенту, ми даруємо безкоштовну локацію та можливість реалізувати усі свої прагнення» — розповідає Анастасія.
Місія Бelkin — зробити все для того, щоб люди проводили якнайбільше часу з сім’єю та друзями якісно, смачно, пізнавально та красиво. Тому й сама команда ресторану не нехтує можливістю створювати щось цікаве: закладі часто проходять найрізноманітніші майстер-класи для дітей, лекції, музичні вечори, виставки та навіть масштабні вінтажні маркети. Ресторан завжди радий не лише дітям, але й тваринкам.
«Нам важливо, аби кожному відвідувачу було добре в Бelkin!» — ділиться думками Анастасія.
Одна з основних цінностей закладу — екологічність. Це простежується не лише в інтер’єрі, в якому використані тільки натуральні матеріали та дерево вторинної сировини. В закладі використовують локальні продукти, щоб не витрачати велику кількість ресурсів на їхдоставку, у великому числі та скоротити викиди СО2. Для пакування takeaway використовуються максимально доступні матеріали, які можуть бути, або вже були переробленими.
«А також ми підтримуємо Збройні Сили України та прагнемо наближати перемогу, тому в нас діє постійна акція “1% з кожного чеку йде на придбання дрону для ЗСУ”». — ділиться співвласниця.
Так, заклад за пів року придбав та передав на передову 14 FPV-дронів з 7-ми дюймовим акумулятором.