Вся справа у метаболізмі.
Про користь та шкоду кави вчені ведуть суперечки досі. У той час як одні дослідники говорять про те, що кава є чудовим джерелом клітковини та антиоксидантів, інші сходяться на думці, що «побічні ефекти» у вигляді підвищеної збудливості, прискореного серцебиття та зневоднення переважують усі плюси.
Читайте також: Холодна кава: 5 незвичайних напоїв
Як би там не було, кавомани не збираються відмовлятися від улюбленого ароматного напою, тому актуальним залишається питання: скільки чашок кави в день можна пити без шкоди для здоров’я?
«Люди метаболізують кофеїн із різною швидкістю, — каже хірург, сімейний лікар та автор книги «Генетика здоров’я» Шарад Пол. — У тих, хто метаболізує його повільно, ризик серцевих нападів зростає, якщо вони випивають понад дві чашки кави на день. Водночас у людей, які метаболізують кофеїн швидко, ризик захворювання знижується, якщо вони випивають хоч одну чашку на день».
Читайте також: Швидше, швидше: як прискорити метаболізм?
В середньому медик рекомендує обмежувати вживання кофеїну до 300-400 мг на день – це три-чотири чашки кави. Однак якщо ви помічаєте, що чутливі до кофеїну (серце починає прискорено битися, ви стаєте дратівливими), тоді краще обмежитися однією, максимум двома чашками.
Статті по темі:
6 неймовірних речей, на які здатний кофеїн
Фото: Gettyimages