Солодка груша та солоний сир дор блю — чудовий дует, коли хочеться чогось незвичного й цікавого. Пропонуємо 6 легких рецептів, які потішать вашого гастрогурмана!
Осінь — прекрасна пора, щоб додати різноманітності своїм сніданкам, обідам та вечерям. З поміж великої кількості ароматних сезонних овочів та фруктів, сьогодні зупинимо увагу на груші. Окрім того, що вона багата на залізо, кальцій, мідь, йод та вітаміни А,В1,В2,С, з нею можна приготувати безліч смачних страв. А додати їм всім ноту пікантності допоможе сир дор блю. Спробуйте!
Інгредієнти:
Приготування: підсмажте шматочки чіабатти до хрусткої скоринки і посипте блакитним сиром. На хліб покладіть слайси груші, полийте рідким медом. Посипте закуску крихтами сиру дор блю та волоських горіхів.
Інгредієнти:
Приготування: перемішайте суміш салатної зелені з нарізаними грушами та розкришеним блакитним сиром. Посипте салат горіхами. Полийте бальзамічним оцтом. Акуратно перемішайте й подавайте як освіжаючу закуску або гарнір.
Інгредієнти:
Для заливки:
Приготування: форму вистеліть пекарським папером, трохи змастіть олією. Листкове тісто розкатайте, викладіть у форму, формуючи бортики. Груші тонко наріжте, викладіть на тісто. Для заправки змішайте сметану, яйце, цукор та борошно, залийте цією сумішшю груші. Зверху розкришіть шматочок сиру дор блю. Запікайте в духовці при 180 градусах близько півгодини. Можна прикрасити листочками свіжої м’яти.
Інгредієнти:
Приготування: курячу грудку наріжте тонкими слайсами і зверніть рулетиком зі свіжим шпинатом і розкришеним сиром дор блю. Додайте сіль та перець, і запечіть до готовності курки. Подавайте на стіл з грушевим джемом.
Інгредієнти:
Приготування: змастіть скибочки багету оливковою олією і підсмажте до золотистого кольору. На кожну скибочку покладіть тонко нарізані груші та присипте сиром дор блю. Полийте медом, щоб отримати чудове поєднання солодкого та пікантного. Подавайте як елегантну закуску до свят чи недільного обіду.
Інгредієнти:
Приготування: розкатайте тісто та розкладіть в центрі нарізані груші. Посипте груші блакитним сиром. Загніть краї тіста до центру. Випікайте до золотистого кольору, перед подачею полийте медом і посипте свіжим чебрецем.
Автор: Євгенія Власенко
Фото: Freepik
Читайте також: Найпопулярніший осінній рецепт: сливовий пиріг від The New York Times