Рецепти, у які ви закохаєтеся: 6 страв з грушами та сиром дор блю
Солодка груша та солоний сир дор блю — чудовий дует, коли хочеться чогось незвичного й цікавого. Пропонуємо 6 легких рецептів, які потішать вашого гастрогурмана!
Осінь — прекрасна пора, щоб додати різноманітності своїм сніданкам, обідам та вечерям. З поміж великої кількості ароматних сезонних овочів та фруктів, сьогодні зупинимо увагу на груші. Окрім того, що вона багата на залізо, кальцій, мідь, йод та вітаміни А,В1,В2,С, з нею можна приготувати безліч смачних страв. А додати їм всім ноту пікантності допоможе сир дор блю. Спробуйте!
1. Закуска з груш та дор блю
Інгредієнти:
- 1 чіабатта;
- 200 г сиру дор блю (крихтами);
- 2 груші (нарізати тонкими слайсами);
- 1/2 склянки волоських горіхів (крихтами);
- 3 столові ложки рідкого меду.
Приготування: підсмажте шматочки чіабатти до хрусткої скоринки і посипте блакитним сиром. На хліб покладіть слайси груші, полийте рідким медом. Посипте закуску крихтами сиру дор блю та волоських горіхів.
2. Салат із груші та дор блю з горіхами пекан
Інгредієнти:
- салатна зелень;
- груші (нарізати шматочками);
- 200 г сиру дор блю (крихтами);
- зацукровані горіхи пекан (або просто волоські горіхи);
- бальзамічний оцет.
Приготування: перемішайте суміш салатної зелені з нарізаними грушами та розкришеним блакитним сиром. Посипте салат горіхами. Полийте бальзамічним оцтом. Акуратно перемішайте й подавайте як освіжаючу закуску або гарнір.
3. Грушевий пиріг нашвидкоруч
Інгредієнти:
- 1 упаковка бездрожжового листкового тіста;
- 2 стиглі груші;
- 1 трикутник сиру дор блю.
Для заливки:
- 200 мл сметани;
- 1 яйце;
- 3 ст. л. цукру;
- 3 ст. л. борошна.
Приготування: форму вистеліть пекарським папером, трохи змастіть олією. Листкове тісто розкатайте, викладіть у форму, формуючи бортики. Груші тонко наріжте, викладіть на тісто. Для заправки змішайте сметану, яйце, цукор та борошно, залийте цією сумішшю груші. Зверху розкришіть шматочок сиру дор блю. Запікайте в духовці при 180 градусах близько півгодини. Можна прикрасити листочками свіжої м’яти.
4. Курка, фарширована шпинатом та сиром дор блю, під грушевим соусом
Інгредієнти:
- куряча грудка;
- свіжий (або заморожений) шпинат;
- сир дор блю (крихтами);
- сіль та перець;
- грушевий джем.
Приготування: курячу грудку наріжте тонкими слайсами і зверніть рулетиком зі свіжим шпинатом і розкришеним сиром дор блю. Додайте сіль та перець, і запечіть до готовності курки. Подавайте на стіл з грушевим джемом.
5. Кростіні з грушею та сиром дор блю
Інгредієнти:
- багет або чіабатта (нарізані скибочками);
- оливкова олія;
- груша (нарізати скибочками);
- сир дор блю (крихтами);
- мед.
Приготування: змастіть скибочки багету оливковою олією і підсмажте до золотистого кольору. На кожну скибочку покладіть тонко нарізані груші та присипте сиром дор блю. Полийте медом, щоб отримати чудове поєднання солодкого та пікантного. Подавайте як елегантну закуску до свят чи недільного обіду.
6. Галета з начинкою з груші та сиру дор блю
Інгредієнти:
- листове тісто;
- груша (тонко нарізана);
- сир дор блю (крихтами);
- мед;
- чебрець.
Приготування: розкатайте тісто та розкладіть в центрі нарізані груші. Посипте груші блакитним сиром. Загніть краї тіста до центру. Випікайте до золотистого кольору, перед подачею полийте медом і посипте свіжим чебрецем.
Автор: Євгенія Власенко
Фото: Freepik
Читайте також: Найпопулярніший осінній рецепт: сливовий пиріг від The New York Times