UA
RU

Що дивитися: «Бетмен проти Супермена: На зорі справедливості»

Редагувати переклад

Найгучніший блокбастер березня про протистояння Бетмена та Супермена викликав негативну реакцію у критиків. Зате кохання глядачів він гідний, вважаємо ми, його подивившись.

super-wayne-manor

На цей фільм компанія Warner Bros. покладала великі надії, адже у її планах – випустити, як чортиків з табакерки, різнокаліберних героїв всесвіту DC Comics. Після трилогії про Темного Лицаря Крістофера Нолана, заснованої, загалом, на принципах міцного трилера і виразних характерах, а зовсім не на валі спецефектів, "Бетмен проти Супермена" Зака ​​Снайдера може викликати безліч питань, але тут, мабуть, той випадок, коли краще менше думати.

Знову ж таки, новий фільм не повторює сильної драматургії “Охоронців”, знятих Снайдером у 2009 році – за впливом на психіку ні в чому не винного глядача він швидше ближче до “300 спартанців”. В обох стрічках режисер наголошував на фактурі героїв, стрімких сценах протистоянь і домінуючому звуковому ряді (цього разу над ним постаралися Ханс Циммер і Junkie XL, яким, схоже, найбільше задоволення принесли сцени з Лексом Лютором – зверніть увагу).

batman-vs-superman-ew-pics-2

Бен Аффлек у ролі Бетмена у багатьох викликав явну ворожість, але це почуття швидко розсіюється. Як на мене, в останній частині трилогії про Темного Лицаря Крістіан Бейл настільки переграв, що навіть упустив своє акторське реноме (втім, швидко знову його піднявши у більш "людських" проектах). А в Аффлека є харизма, що ні до чого не зобов'язує, приємного хлопця, який розуміє, але не дуже швидко - в рамках цього образу його Бетмен виглядає цілком мило. У майбутньому Аффлека-Бетмена доведеться побачити ще як мінімум у п'яти фільмах (найближчий із них – серпневий відв'язний “Загін самогубців”), тож краще звикнути швидко.

БВС-27380

Ковдру на себе перетягнув зовсім не Генрі Кевілл - хоча, безперечно, на нього в будь-якому кіно приємно дивитися. Джессі Айзенберг апгрейднув улюблене амплуа програміста і ботаніка до злодійських понтів - і зарозумілість, і божевілля Айзенбергу личить, так що в "Бетмен проти Супермена" ви побачите новий відтінок його таланту. Ще один хвилюючий момент – ефектна поява Чудо-Жінки (її зіграла ізраїльтянка Галь Гадот, зірка чотирьох “Форсажів”), яку чудово презентували тут. Плюс виділили для неї окремий фільм Wonder Woman (вийде наступного року). Її нинішній дебют – схожий на явища народу Лари Крофт, сильного жіночого персонажа, здатного діяти на перших ролях – ще одна перемога голлівудських феміністок.

Що ще треба сказати? Незважаючи на невиразну мотивацію героїв, на "Бетмена проти Супермена" варто купити квиток: візуально ця історія ефектна, а початок нової ери екранізацій коміксів не хочеться пропустити. У стрічці натякають на рекрутинг великої банди – і в ній будуть бойові одиниці, яких нам належить полюбити (уважно дивіться камео!).

bvsbts1

Статті на тему