UA
RU

Найкращі аромати року

Редагувати переклад

Вже шостий рік поспіль авторитетне журі, до якого входять 34 бьюті-редактори Marie Claire з усього світу, визначають переможців міжнародної парфумерної премії у чотирьох категоріях: найкращий жіночий та чоловічий аромати, найкреативніший флакон та найсміливіша композиція.

MARIE CLAIRE PRIX INTERNATIONAL DU PARFUM 2016

найкращий жіночий парфум
MISIA, LES EXCLUSIFS, CHANEL

misia_flacon_3

Олів'є Польж, який змінив свого батька на посту головного парфумера Будинку Сhanel, представив свій дебютний аромат у колекції Les Exclusifs. Маестро пропонує здійснити подорож у часі, зробивши зворушливий реверанс у бік історії знаменитого модного Будинку. Він назвав його Misia на честь єдиної подруги Габріель Шанель Місі Годебської, яка свого часу представила Коко богемі та познайомила із прекрасним світом російського балету. У композиції переважає пудрово-помадний акорд з фіалки та двох видів троянди – турецької та прованської, а східний шлейф із нот бобів тонка та бензоїну пестить, наче ніжний оксамит.

найкращий флакон жіночого парфуму
MIU MIU, MIU MIU

IMG_3432

Міучча Прада любить балансувати на межі вигадки та реальності, класики та сучасності. Дебютний аромат бренду Miu Miu втілює собою молодість, свободу і жіночність, а його оригінальний флакон перевертає наші звичні уявлення про дизайн: ніжний на дотик корпус з блакитного матового скла, оформлений у стилі стьобаних сумок Будинку, задерикувато контрастує з ковпачком у білому увінчаний прозорим червоним диском. Парфумерна композиція авторства Даніели Андріє так само суперечлива, як і його оболонка. Насичений, виразний конвалія ніби притягує свою протилежність - виразну перечно-деревну ноту акігала з землистим відтінком пачулів.

найсміливіша композиція
ALAЇA PARIS, AlAЇA

AlaiaFragranceatSaks

Геніальний кутюр'є Аззедін Алайя поклоняється жіночому тілу як досконалої античної статуї, а особливі стосунки з прекрасною статтю у нього завжди були - він сприймає всіх жінок красивими і надає їм впевненості в собі. Цілих два роки у майстра пішло створення свого першого аромату. Парфумер Марі Саламан повинна була відтворити «запах холодної води, що стікає по розпеченому крейді», а така нетривіальність, що надихає, заслуговує на приз за сміливість. Укладено неординарний концепт у дизайнерський флакон зі знаковим для Будинку орнаментом, увінчаним ковпачком у формі котушки ниток як данина кравецькому мистецтву. Композиція відкривається повітряно-прозорою свіжістю з відтінками рожевого перцю, яку змінює квітковий акорд із фрезії та півонії, а завершує чуттєву піраміду елегантний шлейф зі шкіри, білого мускусу та фіалки.

найкращий чоловічий парфум
SAUVAGE, CHRISTIAN DIOR

FrascoSauvage

Через десять років після виходу аромату Dior Homme головний парфумер модного Будинку Франсуа Демаші запропонував на суд публіки новий ультрасвіжий, прямолінійний та мужній парфум. Запозичивши у його легендарного попередника – одеколону Eau Sauvage – частину назви та високу концентрацію цитрусових нот, Франсуа створив одночасно брутальну і благородну фужерну піраміду з бергамотовим шлейфом, що огортає, з морськими акцентами. Роль головного «дикуна» від Dior дісталася голлівудському бунтарю Джонні Деппу.

Статті на тему