UA
RU

Нові жіночі Emoji: вчений, зварювальник та рок-зірка

Редагувати переклад

Сьогодні, 17 липня, відзначається Всесвітній день емодзі, кумедних картинок, якими ми любимо супроводжувати свої повідомлення. До цієї дати компанія Google підготувала набір нових символів, покликаних вирішити проблему ґендерної нерівності.

00-holding-female-emojis

Якщо ви хочете відправити емодзі з жінкою, у вас є на вибір наречена, принцеса або танцівниця. Якщо ж із чоловіком — можна вибрати поліцейського, детектива чи бігуна. Відчуваєте різницю? Емодзі зображують жінок більш пасивними, зніженими та легковажними. Чоловіки ж активні, і вони мають різні професії. Але тепер проблема гендерної нерівності буде вирішено: у новому наборі емодзі чоловіки можуть бути легковажними, а жінки працювати.

Ще в травні Google запропонував консорціуму Unicode, який впроваджує нові емодзі на різних платформах, таких як iOS та Android, 13 нових символів, що зображають представників різних професій. І саме до Всесвітнього дня емодзі 11 із них було затверджено. Тож незабаром галерею іконок для смартфонів поповнять не лише чоловічі, а й жіночі варіації фермера, вченого, кухаря, кодувальника, рок-зірки та навіть зварювальника.

І це ще не все: Unicode також додасть жіночі та чоловічі версії для всіх 33 вже існуючих емодзі. Так що жінка зможе бути бігуном чи поліцейським, а чоловік підстригати волосся. Нові емодзі будуть доступні в оновлених версіях мобільних платформ.

Дата 17 липня для святкування дня емодзі була обрана невипадково: саме її «встановлено» на піктограмі, що позначає календар, на всіх пристроях Apple.

Статті по темі:

Versace випустили програму зі своїми Emoji 
94-річна Айріс Апфель стала героєм нових emoji-смайлів
Емма Вотсон і Блейк Лайвлі виступили за гендерну рівність

Фото: Google

Статті на тему