UA
RU

Чим корисний довгий шлях працювати?

Редагувати переклад

Для багатьох із нас щоденні довгі поїздки на роботу – один із найсильніших подразників. Однак нове дослідження показало, що в них є те, що може нам сподобатися.

Caucasian woman hailing taxi в urban street

Поїздка на роботу — сумнівне задоволення, адже мало того, що треба рано вставати за будь-якої погоди, доводиться ще й щодня занурюватися в натовп у метро чи автобусі, де людям навряд чи комфортніше, ніж шпротам у консервній банці. Але якщо немає можливості позбавити своє життя цієї обтяжливої ​​обставини, можна спробувати знайти в цьому деяку вигоду.

Вчені Австралійського національного університету в рамках проекту CommutingLife вивчили відчуття людей під час їх довгих поїздок на роботу. Вони вирішили опитати півсотні пасажирів і близько тридцяти організацій, співробітникам яких доводиться часто роз'їжджати містом, а також протягом двох тижнів відчували на собі всі тяготи та позбавлення людей, яким доводиться проводити у поїздках до шостої години на день.

Вчені виявили, що, як і слід очікувати, дорога на роботу може бути напруженою (а іноді й небезпечною). Додаткові подразника походять від того, як люди ставляться до міста та один до одного. Однак вони побачили і щось дивне: багато хто з нас знаходить можливість отримати від цього часу по максимуму, хоча й сам цього не усвідомлює.

Для багатьох людей поїздки між роботою та будинком дають час поміркувати над їхніми власними проблемами. Для інших це бажаний шанс помріяти, зателефонувати другу, послухати подкаст, музику і навіть помедитувати. Багато хто з нас незадоволений необхідністю їздити, але якщо замислитися, це зовсім не так погано, як здається. Це найкращий спосіб поринути у читання, адже сьогодні наш темп життя часто майже не залишає на це вільного часу. Читаючи десять-двадцять сторінок на день у метро, ​​за рік можна прочитати кілька важких томів.

Цей час можна витратити і з користю для тренування мізків, використовуючи наші смартфони. Завантаживши на нього додаток, як Pick, можна вирішувати логічні завдання, отримуючи задоволення від проходження гри. А якщо частина шляху на роботу проходити пішки, це дозволить витратити ще додаткові калорії. Загалом, якщо підійти до питання робочих поїздок з певної частки усвідомленості, а не продовжувати злитися на тисняву і витрачений дарма час, вона взагалі пройде непомітно.

Фото: Gettyimages

Статті на тему