UA
RU

Варто подивитись: ТОП-12 фільмів – претендентів на Оскар

Редагувати переклад

Новорічні свята на носі, а це означає, що нова церемонія вручення Оскара також не за горами. Минулого року нагородження запам'яталося всім довгоочікуваною перемогою Леонардо ДіКапріо. Цікаво, що чекає на нас у наступному лютому.

Оскар

Кіноакадемія ще не представила список номінантів, але експерти вже припускають, які фільми можуть претендувати на заповітну статуетку. Серед них – багато гучних картин минулого року, які вже вийшли на екрани, а також ті, які ще не порадували нас прем'єрою.

Прибуття

Цей фільм із Емі Адамс у головній ролі оповідає про прибульців, а також про можливості контактів із ними. Головна героїня - професор Луїза Бенкс - авторитетний лінгвіст, мета якої - розпочати спілкування з мешканцями овального корабля, що завис над землею в одній з американських провінцій.

Місячне сяйво

Історія життя темношкірого чоловіка Хірона – з дитячих років до дорослого життя. Протягом усього фільму головний герой намагається прийняти та зрозуміти себе, свою нетрадиційну орієнтацію, а також пережити сімейний крах.

Ла-Ла Ленд

Про цей фільм вже сказано чимало. Він розповідає про молоду пару, яка випадково зустрілася і намагається побудувати відносини всупереч усьому: зовнішнім обставинам, власним амбіціям та іншим перешкодам.

мовчання

Історія про двох ченців-єзуїтів, які жили в XVII столітті. Багато хто каже, що ця картина може стати справжнім фаворитом оскарівських перегонів. Особливо завдяки іменитості режисеру – Мартіну Скорсезе.

Огорожі

Фільм Данзела Вашингтона, в якому знову порушується расове питання. В епіцентрі подій – сімейна пара афроамериканського походження, яка намагається вижити в Америці 50-х років.

Жінки XX ст.

Сюжет картини зосереджений навколо трьох жінок, які намагаються пізнати життя, кохання та свободу у 70-х роках минулого століття.

Лев

Актор Дев Патель у 2008 році підкорив увесь світ, знявшись у «Мільйонері з нетрів». Цього разу він задіяний у картині, що розповідає про долю індійського хлопчика, який помилково виїхав з дому та виховувався у прийомній австралійській сім'ї. Вже у дорослому віці молодик вирішує знайти своїх справжніх батьків.

Джекі

Ще одна очікувана прем'єра року. На екрані – Наталі Портман у ролі Жаклін Кеннеді одразу ж після вбивства її чоловіка – президента США Джона Кеннеді.

Саллі чи Чудо на Гудзоні

У головній ролі - Том Хенкс, що перетворився на образ легендарного пілота Челсі Салленбергера, що зумів посадити на води річки Гудзон літак А320 і зберіг життя всім пасажирам рейсу.

Манчестер біля моря

Після смерті свого брата безвідповідальний сантехнік Лі змушений взяти на себе опіку над племінником-підлітком, але приїзд до рідного міста таїть для нього багато неприємних подій. За роль Лі брат Бена Аффлека Кейсі, найімовірніше, буде номінований на Оскар.

Лавінг

Сценарій фільму заснований на реальних подіях та оповідає історію Річарда та Малдред Лавінг, які були засуджені до ув'язнення за міжрасовий шлюб.

Під покровом ночі

Ще один претендент на Оскар з Емі Адамс у головній ролі. Сьюзен живе своїм життям, але все змінюється, коли вона несподівано отримує листа від колишнього чоловіка з одним лише проханням – прочитати його новий роман.

Статті на тему
Ріанні присудили взуттєвий «Оскар»
Енн Хетеуей зізналася, що згоряла від сорому, коли отримувала "Оскар"
15 суконь: образи акторок, які отримали «Оскар»

Фото: Gettyimages

Статті на тему