UA
RU

Іменні туфлі: 7 моделей взуття, названих на честь зірок

Редагувати переклад
Дизайнери нерідко вибирають як свої музи визнаних ікон стилю та інших творчих особистостей. У нашій добірці – 7 найвідоміших моделей взуття, присвячених знаменитостям.

Мерилін Монро: туфлі Lady Brera від Fratelli Rossetti

Мерилін Монро

Lady Brera від Fratelli Rossetti

У 2012 році італійський бренд Fratelli Rossetti створив пару човників Lady Brera на честь найвідомішої блондинки XX століття. Мерилін Монро. Туфлі є переосмисленою класичною моделлю лоферів Brera, яку дизайнери марки поставили на шпильки і загострили мисок. Червоний відтінок взуття повторює колір улюбленої помади актриси, а матеріал – крокодиляча шкіра – нагадує про її вміння привертати до себе увагу.

Читайте також: НАЙКРАЩІ ТУФЛІ В ІСТОРІЇ МОДИ

Бріжіт Бардо: човники BB від Manolo Blahnik

Бріжит Бардо

BB від Manolo Blahnik

У 2008 році взуттєвих справ майстер Маноло Бланік вирішив звернутися до класики та створив лаконічні човники на стійкому підборі, назвавши їх BB – на честь елегантної Бріжит Бардо. Моделі пропонуються у 25 варіантах: на підборах 7, 9 та 10,5 см, а також з різних матеріалів – шкіри, шовку, сатину. Крім того, кожен сезон дизайнер випускає модель BB у нових яскравих відтінках.

Мені завжди подобалися човники, особливо на високих підборах. Принадність BB в тому, що їх можна носити коли і де завгодно, в будь-якому кольорі та з будь-якого матеріалу,

− каже дизайнер.

Блейк Лайвлі: босоніжки Blake від Christian Louboutin

Блейк Лайвлі

Blake від Christian Louboutin

Одна з головних голлівудських модниць Блейк Лайвлі одного разу зізналася, що у її колекції близько 300 пар взуття. В особливій пошані у зірки серіалу «Пліткарка» шпильки Christian Louboutin. Декілька років тому Лайвлі відвідала майстерню Лубутена, де дизайнер продемонстрував їй модель босоніжок, над якими він на той момент працював. Актриса була в захваті, зазначивши, що вони настільки прекрасні, що вона не розлучалася б з ними навіть уночі. На що маестро їй відповів:

Тоді я назву їх на вашу честь!

І він дотримався свого слова – у 2010 році дизайнер випустив босоніжки на тонкій шпильці з різнокольоровими ремінцями під назвою The Blake.

Читайте також: РУЧНА КЛАДЬ: 5 СУМОК, ЯКІ БУДУТЬ У ТРЕНДІ ОСІНЮ

The Beatles: кеди Yellow Submarine від Vans

The Beatles

Yellow Submarine від Vans

У 2014 році американський бренд спортивного взуття Vans випустив колекцію, присвячену легендарним The Beatles. Моделі кед Vans Sk8-Hi, Vans Era, Vans Authentic та Vans Slip-On прикрасили ілюстрації до знаменитого альбому Yellow Submarine, а також кадри однойменного мультфільму, знятого в 1968 за його мотивами.

Вікторія Бекхем: туфлі Tracy від Manolo Blahnik

Вікторія Бекхем

Tracy від Manolo Blahnik

Вікторія Бекхем та Маноло Бланік − давні друзі та соратники: взуття маестро неодноразово доповнювало подіумні колекції бренду Victoria Beckham. У 2013 Бланік спільно з Вікі розробив незвичайну модель туфель під назвою Tracy, яку присвятив їй же. Лакові човники на високому підборі прикрасив тонкий ремінець навколо щиколотки та «накидка» з м'якої матової шкіри. Модель була представлена ​​в осінньо-зимовій колекції Victoria Beckham у двох колірних варіантах: чорному та баклажаново-чорному.

Читайте також: ПО ВЕРСІЇ PANTONE: 10 ГОЛОВНИХ КВІТІВ ОСЕНІ 2017

Леді Гага: ботильйони Fame від Brian Atwood

Леді Гага

Fame від Brian Atwood

У 2012 році відомий дизайнер взуття Брайан Етвуд створив ботильйони, які присвятив епатажній Леді Газі. Шкіряні півчоботи нагадують флакон парфумів, які співачка випустила того ж року, вони мають насичений чорний колір і золотисту вставку на величезному підборі. Називаються вони так само – Fame. До речі, після такого подарунку співачці замовлення на дизайнера посипалися, як із рогу достатку.

Айріс Апфель: босоніжки Iris від Jimmy Choo

Айріс Апфель

Iris від Jimmy Choo

У 2012 році Jimmy Choo випустили коричневі босоніжки на 12-сантиметровому підборі, прикрашені плетінням і каскадом з різнокольорових намистин. стилем Айріс Апфель, котрому властиві «максималізм і сміливе нашарування племінних та етнічних прикрас». Примітно, що сама 95-річна ікона стилю, незважаючи на свою любов до ексцентричного вбрання, у взутті віддає перевагу стриманій класиці. В одному з інтерв'ю вона помітила:

Ці платформи та високі підбори... Я їх називаю «радість ортопеда». Нічого не бачу в них гарного

Крім босоніжок на шпильках, Jimmy Choo присвятили відомої фешіоніста сандалі на плоскій підошві та сумку у такому ж стилі.

Фото: Fratelli Rossetti, Manolo Blahnik, Pinterest, Vans, Gettyimages

Статті на тему