UA
RU

Nike Air Max та Levi's 501 стануть музейними експонатами

Редагувати переклад

Нью-Йоркський музей сучасного мистецтва включив до нової експозиції ряд знакових моделей одягу та взуття.

a92ca6202cc823f53bcbb0a197c97607

 

Нью-йоркський музей сучасного мистецтва за задумом керівництва музею не повинен включати до своїх експозицій предметів одягу, адже мода дуже часто змінюється. Однак для цієї чудової трійки вже зробили виняток, віддаючи належне тому, як ці речі впевнено протистоять ходу часу. Levi's 501, Nike Air Max та маленька чорна сукня – знакові для індустрії моди та головні герої нової виставки Items: Is Fashion Modern? («Предмети: чи мода сучасної?»). Виставка «Предмети» не міститиме жодної моделі із сезонних колекцій, адже вони ефемерні та швидко старіють, лише перевіреній часом класиці дозволено увійти до експозиції. Виставка розкаже історію 99 таких предметів.

Наприклад, якщо ми візьмемо плаття Diane von Furstenberg 1974 як стереотипне для двадцятого століття, «Предмети» простежать його історію до роботи Charles James, зробленої за півстоліття до цього, а потім і до архетипу кімоно,

- пояснює Паола Антонеллі, старший куратор відділу архітектури та дизайну.

Відкриття виставки заплановане на грудень 2017, а 15-16 травня музей проведе серію презентацій 26 легенд індустрії моди, відкриє захід Nike Air Max. Сайт музею організує онлайн-трансляцію презентації, тому долучитися до прекрасного зможе будь-хто.

Статті на тему