UA
RU

Принц Вільям та принц Гаррі розповіли, як пережили загибель принцеси Діани

Редагувати переклад

Спадкоємці британського престолу поділилися своїми переживаннями щодо втрати матері.

Принц Вільям та принц Гаррі розповіли, як пережили загибель матері
Принцеса Діана з принцом Вільямом та принцом Гаррі

У 2017 році виповниться рівно 20 років від дня трагічної смерті принцеси Діани в автомобільній катастрофі. Ця подія стала великим ударом для принца Вільяма та принца Гаррі, яким на момент загибелі матері було 15 та 12 років. Довгі роки спадкоємці британського престолу намагалися не торкатися цієї теми на публіці, щоб не ятрити власні рани. Лише майже через два десятиліття вони поділилися своїми переживаннями з приводу того, що сталося.

Днями принц Вільям разом із дружиною Кейт Міддлтон завітали до дитячого Центру з проблем важкої втрати у східному Лондоні, де поспілкувалися з групою дітей, які пережили втрату близьких.

Принц Вільям розповів, як переживав загибель матері

У рамках зустрічі принц Вільям приділив увагу дев'ятирічній дівчинці на ім'я Аоіф, яка сумує за батьком, який помер від раку підшлункової залози.

Ти знаєш, що сталося зі мною? Я втратив свою матусю, коли теж був зовсім молодий. Мені було 15, а моєму братові було 12.

Читайте також: Принцеса Діана та принц Чарльз: історія нелюбові

Принц Гаррі та принц Вільям розповіли, як пережили відхід принцеси Діани

Герцог Кембриджський порадив дівчинці не замикатися в собі та обов'язково говорити з кимось про свої переживання.

Ти говориш про свого тата? Дуже важливо говорити про нього, дуже, дуже важливо.

Пізніше мама Аоіф поділилася з журналістами своїми враженнями від цієї зустрічі:

Я не могла повірити, коли він почав говорити про свою матір. Це був такий емоційний момент, що я мало не розплакалася.

Також принц Вільям зізнався дітям, що коли в його житті трапилася трагедія, він був дуже злий на всіх, йому було дуже непросто говорити про це з будь-ким і непросто згадувати про це зараз.

Герцог Кембриджський патронує центр з 2009 року, і, за словами директора Енн Чемберс, його візити дуже корисні для відвідувачів.

Принц Гаррі поділився своїми переживаннями щодо загибелі матері

Про свій біль, пов'язаний з відходом матері, нещодавно розповів і принц Гаррі. Наприкінці грудня 2016 року на одному з британських телеканалів було показано фільм «Принц Гаррі в Африці», в рамках якого молодший брат принца Вільяма дав відверте інтерв'ю про принцесу Діану:

Довгий час я навіть не намагався впоратися з тим, що сталося. Я поховав емоції глибоко в собі і більшу частину життя намагався про це не думати. Тепер я належу до життя не так, як раніше. Я розумію, що ховав голову в пісок, дозволяючи всьому навкруги розлітатися на шматки... Коли моя мама померла, я був зовсім дитиною і обтяжувався своїм статусом. Зараз у мене стільки енергії і запала, що я дуже радий мати можливість міняти навколишній світ.

Читайте також: Меган Маркл зізналася, що мріє про дітей

Фільм розповідає про благодійний проект Sentebale, створений принцом Гаррі у 2006 році у співпраці з принцом Лесото Сіісо. Його діяльність спрямована на допомогу дітям із діагнозами ВІЛ та СНІД.

Я хочу зробити щось справді важливе у своєму житті, те, чим моя мама могла б пишатися. У неї залишилося багато незавершених справ, які я хотів би продовжити,

– каже принц Гаррі.

Варто зазначити, що принцеса Діана, яку називали «королевою людських сердець», за життя була покровителем близько 100 благодійних організацій. Зокрема, вона надавала фінансову підтримку фондам боротьби зі СНІДом, а також займалася організацією Centrepoint, що працює з бездомною молоддю, з якою зараз співпрацює принц Вільям.

Принц Гаррі та принц Вільям відверто зізналися, як важко переживали загибель матері

Читайте також:

Королева Єлизавета схвалила роман принца Гаррі та Меган Маркл
Принц Вільям розповів про сімейне життя з Кейт Міддлтон
Кейт Міддлтон та принц Вільям вперше взяли дітей на різдвяну службу

Фото: Gettyimages

Статті на тему