UA
RU

#bookshelfy: Альона Соломадіна, графічна дизайнерка та арт-директорка весняного номеру Мarie Сlaire

Редагувати переклад
Альона Соломадіна – дизайнерка та дослідниця, на рахунку якої чимало проектів, створених для українських флагманів культури, включаючи PinchukArtCentre, Національний культурно-мистецький та музейний комплекс Мистецький Арсенал, Довженко-Центр, British Council Ukraine. Саме вона виступила арт-директоркою весняного числа  Marie Claire. Альона показала нам свою книжкову поличку.

Альона Соломадіна

«Для мене звичка читати — як прогулянка на свіжому повітрі. Насправді, ми постійно читаємо, навіть, коли вважаємо, що не читаємо. Тексти оточують нас у книжках чи на постерах, у стрічках соціальних мереж чи в месенджерах.»

Книга, яка перевернула життя. Джон Фаулз «Колекціонер», у дитинстві побачила Її у батьків, це було видання англійською, заінтригувала обкладинка, хотілося подорслішати, щоб її прочитати та вчити англійську. Вперше прочитала її у восьмому класі та була вражена самою історією. Потім перечитала її на третьому курсі, і вже більше заглибилися в аналіз головних героїв, вразило те, як спогади та захоплення улюбленою справою допомогали триматися Міранді (головній героїні) у заточенні. 

книжная полка 2

Книга «старожил» на поличці. «Иллюстрированная энциклопедия моды». Ця книжка була для мене найцікавішою у дитинстві, любила часто розглядати дивовижні костюми. Надалі  ця книга стала своєрідним кодом. Коли дізнавалася, що вона була в когось із знайомих у  бібліотеці батьків, одразу розуміла, що у нас є щось  спільне. 

книжная полка 8

Книга, яку б ви дуже хотіли, щоб було екранізовано. У 2019 році я була на арт-резиденції у Празі і купила книгу Páteř 2116, для мене це відкриття нового жанру, науково-фантастичний нуар, розказаний мовою графічного дизайну,  має схожу структуру з бренд-буком. Це розповідь  про автономну  транспортну систему, яка  втратила розум, автор Ян Новак. 

книжная полка 7

книжная полка 4

Читайте також: З ВУЛИЦЬ НА СТОРІНКИ МОДНИХ ЖУРНАЛІВ: ЯК РОЗВИВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА МОДА

Найбільш «дивна» книга на поличці. Можливо, це кулінарна книга «Наука приготовления и искусство поглощения пищи». Я фактично не маю часу на кулінарні шедеври, але це єдина кулінарна книга, яка мене спонукає приготувати щось цікаве.  Тут зібрані рідкісні рецепти італійської кухні. Я встигла опрацювати тільки декілька з них, але тушкований корінь селери дуже раджу тепер усім своїм друзям. 

книжная полка 10

Книга, яку ви прочитали вже 10 разів і, не факт, що ще 10 разів не перечитаєте. Вальтер Гропіус «Круг тотальной архитектури», купила її 3 роки тому і постійно звертаюся за дизайн порадами та цитатами. 

книжная полка

Книга для «читця / чтиці за викликом». (В фільмі «Чтиця» актриса Міу-Міу грає «чтицю за викликом». Якби у вас була можливість скористуватися схожою послугою. Кого б ви викликали і що попросили почитати?) Когось із близьких, почитати «Щоденник фокса Міккі» Саші Чорного.

  Алена Соломадина

Яку книгу ви хотіли б додати на цю поличку? Книгу мисткині Шейли Хікс, яку для неї розробила дизайнерка Ірма Бум.

Фото: Ольга Бондаренко 

Читайте також: ПРО ЩО ЖІНКА МОВЧИТЬ: ЗЛАТА ОГНЕВИЧ, СПІВАЧКА

Статьи по теме