UA
RU

Меню на літо: 6 страв, якими ви повинні встигнути насолодитися

Редагувати переклад

Використовуємо переваги сезонності, тестуючи перевірені рецепти. 

Меню на літо: 6 страв, якими ви повинні встигнути насолодитися.

Літо - час не тільки безтурботності, нескінченних поїздок до моря або навіть звичайних, але таких необхідних відволікань від усього насущного у колі близьких подруг. Якщо ви любите проводити вихідні, тестуючи specials з меню чергового ресторану, то пропонуємо вам повторити вишукані страви на власній кухні. Серпень у розпалі, і це може означати лише одне — сезонні фрукти, овочі та ягоди стають головними героями нашого щоденного раціону. Не можна упустити можливість насолодитися ароматними кавунами, персиками або запашними огірками. Не бійтеся, стояти на кухні кілька годин поспіль вам не доведеться. Всі наші рецепти прості у приготуванні, а деякі буквально можна зробити за кілька хвилин. Виноградний терпкий чи гостра азіатська інтерпретація малосольних огірків – хто стане вашим фаворитом серед сезонних пропозицій серпня? 

Меню на літо: 6 страв, якими ви повинні встигнути насолодитися.

Читай також: Знову на екранах: У Києві стартує ювілейний міжнародний кінофестиваль “Молодість”

Запечений інжир із сиром 

Інгредієнти:  

  • Інжир - 4 плоди 
  • Блакитний сир – 50 грам 
  • Вершковий сир - 50 грам  
  • Мед - 2 ст. 
  • Волоські горіхи або пекан - 50 грам  
  • Бальзамічний крем - для подачі 

Приготування: 

  • У інжиру зріжте самі верхівки і надріжте кожен плід хрест-навхрест приблизно до середини. 
  • Два сири розітріть ложкою в комкувату масу. 
  • Покладіть сирну масу в розрізи, полийте медом до смаку і посипте горіхами. Поставте заготовки у вогнетривку форму. 
    Надішліть розігріту до 180 градусів духовку і запікайте протягом 15 хвилин. Подавайте теплою закуску зі свіжим багетом. 

Меню на літо: 6 страв, якими ви повинні встигнути насолодитися.

кавунові шербет 

Інгредієнти:  

  • Кавун - 750 г 
  • Цукор - 200 г 
  • Лимон - 1 ш. 

Приготування:  

  • Шкірки кавуна відріжте, м'якоть відокремте від кісточок і наріжте скибочками. 
  • Кавун надішліть у комбайн, додайте сік 1 лимона, подрібніть до однорідного стану. 
  • Закип'ятіть 300 мл води, додайте|добавляйте| цукор, розчиніть. Сироп зніміть із плити та остудіть. 
  • Кавунове пюре ретельно перемішайте із сиропом. 
  • Кавунову масу вилийте в морозицю та приготуйте шербет. Якщо немає морозива, покладіть масу в неглибоку форму і поставте в морозилку для застигання. Коли шербет наполовину застигне, вийміть його з морозилки, добре збийте, потім знову поставте в морозилку, щоб він вийшов повітрянішим (повторіть процедуру 2-3 рази). Подавайте сорбет із листочками м'яти. 

Меню на літо: 6 страв, якими ви повинні встигнути насолодитися.

виноградний терпкий 

Інгредієнти: 

  • Пшеничне борошно - 1 стакан 
  • Цукор 3 столові ложки 
  • Сіль ½ чайної ложки 
  • Вершкове масло - 120 г 
  • Заварний крем - за смаком 
  • Вівсяні пластівці - ½ склянки 
  • Червоний виноград без кісточок. 240 г 
  • Зелений виноград без кісточок. 320 г 
  • Цукрова пудра - за смаком 

Приготування: 

  • Розігрійте духовку до 200 градусів.  
  • У комбайні змішайте борошно, цукор та сіль. Додайте нарізане шматочками вершкове масло|мастило| і перемішайте, поки|доки| маса не стане схожа на крихту. Додайте 2 столові ложки крижаної води та перемішайте, поки тісто не збереться разом. Потім додайте вівсяні пластівці і знову перемішайте.  
  • Викладіть тісто в круглу роз'ємну форму, приблизно 23 см у діаметрі, і розподіліть по всій поверхні та бортикам. Випікайте приблизно 25 хвилин|мінути| до золотистого кольору. Охолодіть.  
  • Злегка збийте крем і намажте рівним шаром корж. Зверху розкладіть виноград і злегка притисніть.  
  • Охолодити 2 години, потім злегка посипте цукровою пудрою. 

Меню на літо: 6 страв, якими ви повинні встигнути насолодитися.

Читай також: 6 ретро-фільмів з літньою атмосферою, про які ви могли не знати

Салат з персиками та фетою 

Інгредієнти:  

  • Персик – 1 шт. 
  • Салатний мікс - 1 упаковка 
  • Лимонний сік - 1 ст. л. 
  • Гірчиця – 1 ч. л. 
  • Оливкова олія Extra Незаймана - 50 мл 
  • Перець свіжомелений - за смаком 
  • Індичка - 200 г 
  • Фета - 100 г 

Приготування:  

  • Персики наріжте часточками та обсмажте на сковороді-гриль до утворення карамельної скоринки. 
  • В миску викладіть салатний мікс. 
  • Приготуйте заправку, змішавши половину лимона, 1 ст. л. гірчиці, оливкова олія та свіжомелений перець. Полийте частиною заправки салатний мікс. 
  • Індичку, обсмажену на грилі, поріжте на шматочки. 
  • На блюдо викладіть салатний мікс із заправкою, додайте шматочки індички та нарізану кубиками фету. Зверху покладіть персики, запечені на грилі. Полийте салат заправкою, що залишилася, і посипте листочками м'яти. 

Меню на літо: 6 страв, якими ви повинні встигнути насолодитися.

"Біті огірки" 

Інгредієнти:  

  • Огірки - 500 г,  
  • Часник - 4 зубчики 
  • Рисовий оцет - 2 ст. 
  • Соєвий соус – 2 ст.л. 
  • Цукор - 2 ч.л. 
  • Рослинна олія - ​​2 ст. 
  • Сіль за смаком 
  • Білий кунжут – 2 ч.л. 
  • Кінза - половина пучка 

Приготування:  

  • Огірки вимийте, обсушіть та обріжте кінчики. Кожен овоч розріжте вздовж навпіл. 
  • Дерев'яною качалкою або просто плоскою стороною важкого ножа як слід відбийте огірки так, щоб вони потріскалися: завдяки тріщинам, що утворилися, маринад миттєво проникне всередину плодів. 
  • Наріжте огірки навскіс невеликими шматочками і перекласти в салатну миску. 
  • До огірків додайте сіль, цукор, оцет, соєвий соус і добре перемішайте. Дайте заготовці настоятися 10 хвилин, щоб вона добре наситилася маринадом. 
  • Тим часом дрібно нарубайте часник, кінзу та гострий перець. Надішліть їх у салатник до огірків, додайте кунжут і знову перемішайте. 
  • Заправте улюбленою олією, і подавайте до столу. 

Меню на літо: 6 страв, якими ви повинні встигнути насолодитися.

Чізкейк із ожиною 

Інгредієнти: 

Для тесту: 

  • Борошно - 320 г 
  • Масло вершкове - 200 г 
  • Цукор - 50 г 
  • Молоко (холодне) – 50 мл 

Для начинки: 

  • Сир (м'який) - 420 г 
  • Цукор - 120 г 
  • Сметана (15%) - 60 г 
  • Крохмаль кукурудзяний - 40 г 
  • Ванільний цукор - 0,5 ч.л. 
  • Ожина - 250 г 

Приготування:  

  • Борошно з'єднайте із цукром. Додайте вершкове масло|мастило| і перетріть вказані продукти в крихту. 
  • Додайте холодне молоко і замісіть м'яке тісто, сформуйте круглий плесканий коржик і поставте в холодильник на 1 годину. 
  • Розкотіть тісто в пласт за розміром форми (діаметр + висота бортиків). Акуратно перенесіть тісто у форму та розрівняйте його. Надлишки зріжте ножем. Залишки тіста можна випікати окремо у вигляді невеликого печива. Поставте заготовку в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. 
  • Сир з'єднайте з цукром та сметаною. Збийте за допомогою блендера до отримання однорідної ваги. Додайте ванільний цукор та кукурудзяний крохмаль. 
  • Готову заготовку з тіста остудіть, наповніть сирною масою, розрівняйте і зверху рівномірно викладіть, злегка притискаючи чисті висушені ягоди ожини. 
  • Поставте в духовку ще на 30 хвилин. 
  • Готовий остиглий чізкейк з ожиною мінімум на 3 години потрібно поставити в холодильник, щоб начинка стала більш щільною. 

Готування має бути не необхідністю, а задоволенням. Тільки тоді вона приносить щастя, заспокоює нерви, і нарешті дарує відчуття абсолютної ідилії. Приготувати красиву та смачну страву із сезонних продуктів просто, якщо у вас є надійний помічник, який підкаже секрет розкішного пісочного тіста або найстабільнішої меренги. Розфарбуйте свої будні або присвятити кілька годин довгоочікуваних вихідних приготуванню ефектного десерту або незвичайної закуски - їсти очима не менш корисно, ніж традиційнішим способом.  

Статті на тему