UA
RU

Як правильно харчуватися, якщо ви постійно в роз'їздах

Редагувати переклад
Життя "на колесах", у поїздах чи літаках змушує переглянути свій звичний спосіб життя. Але навіть у дуже завантаженому графіку категорично потрібно шукати час для правильного харчування.

Поїздки та бізнес-подорожі

Дієтологи всього світу не втомлюються повторювати великі істини про здорову їжу та її правильну періодичність, які, здавалося б, повинні бути добре відомі всім без винятку. Проте багато хто з нас порушує ці правила, перебуваючи у відрядженнях або частих роз'їздах. Як правило, ми перекушуємо на ходу, перебиваємо апетит і не замислюємося про те, чим це може загрожувати. Однак саме в осінньо-зимовий період організм потребує постійних джерел вітамінів.

Ми зібрали ключові рекомендації, які допоможуть туристам та бізнес-мандрівникам організувати правильне харчування та не заробити непотрібні неприємності у вигляді проблем зі здоров'ям чи зайвою вагою.

Читайте також: Без зайвих кілограмів: як правильно заїдати стрес

Не нехтуйте сніданками

Пам'ятаєте прислів'я у тому, що сніданок потрібно обов'язково з'їсти самому? Цю народну мудрість повністю підтримують лікарі. При цьому в ранковий час краще відразу відмовитися від буфету, солодощів і булочок, а переключитися на їжу, багату на протеїн (наприклад, яйця або гриби). Не забувайте і про фрукти. Щоб сил вистачило надовго, сніданок має бути не лише великим та смачним, а й корисним.

Проміжки між щільними їдою повинні бути не більше 4-5 годин. Крім того, кожні 2-3 години краще робити маленькі перекушування.

все своє

Вирушаючи в подорож, не полінуйтеся та візьміть із собою кілька снеків, якими можна перекусити у дорозі. Не варто сподіватися на покупку подібної їжі на вокзалі або в аеропорту – у вас, наприклад, просто не вистачить на це часу. Саме тому про маленькі перекушування в подорожах варто подбати заздалегідь.

Читайте також: Правильне харчування: суперфуди для шкіри

плануйте 

Складати список потрібних активностей варто у питаннях не лише бізнесу, а й власного харчування. Ви повинні точно знати, коли підходить час їди. Лікарі рекомендують протягом дня тричі їсти досить щільно з різницею між їдою в 4-5 годин. Крім того, кожні 2-3 години потрібні невеликі перекушування. Це допоможе підтримувати необхідний рівень глюкози в крові та не допустити перевтоми. Крім цього, грамотний розподіл часу на трапезу дозволить уникнути появи зайвих кілограмів через переїдання у нічний час.

Як правильно харчуватися, якщо ви постійно в роз'їздах-фото 2

Не соромтесь

Як правило, людям, які проводять більшу частину робочого тижня у поїздках, часто доводиться харчуватися у ресторанах чи кафе. Замовляючи певні страви, намагайтеся дізнатися про їхній склад якнайбільше. Як клієнт, ви можете висловити закладу свої побажання щодо приготування. Наприклад, якщо у вас алергія на певні продукти, варто попросити офіціанта прибрати їх із страви або сильніше просмажити м'ясо.

Для порівняння, у тій же Америці для дорослої людини достатнім вважається споживання 500 г червоного м'яса на тиждень.

Читайте також: Бій із мігренню: чому болить голова і що з цим робити

знайте міру

Багато людей, опинившись у відрядженні далеко від дому, щоб зняти стрес від перельоту або складних ділових переговорів, можуть дозволити собі з'їсти зайвого чи чогось занадто гострого. Це називається психологією харчування. Щоб не переїдати, спробуйте уявити, що можливо, якщо ви, наприклад, все-таки з'їсте зайвий шматок піци. Це загрожує проблемами зі шлунком, вагою та іншими неприємними симптомами.

Одним словом, завжди контролюйте порції, які ви їсте. Для порівняння, у тій же Америці для дорослої людини достатнім вважається споживання 500 г червоного м'яса на тиждень. Якщо за обідом чи вечерею ви з'їли стейк, виконали половину норми. Пам'ятайте про це та інші нюанси, коли складатимете меню наступного разу.

Водний баланс

Окрім їжі, організму протягом дня потрібно поповнювати запаси рідини. При цьому краще пити саме воду, оскільки кава та чай не освіжають, а, навпаки, «сушать». Те саме, до речі, стосується і газованих напоїв. Проте можна налягати на соки.

Статті на тему