UA
RU

За зйомки в «Картковому будиночку» Робін Райт отримувала менше, ніж Кевін Спейсі

Редагувати переклад

Дивне поряд: лише до четвертого сезону зйомок серіалу «Картковий будиночок» акторці Робін Райт вдалося досягти рівної оплати праці.

_DG24171.NEF

«Картковий будиночок» розповідає про політичні інтриги мешканців Білого дому і вважається одним із найуспішніших і найпопулярніших телепроектів. Успіху творці шоу досягли не лише завдяки гарному сценарію, а й сильному акторському дуету Кевіна Спейсі та Робін Райт, які виконали головні ролі. Незважаючи на це, гонорар Робін був меншим, ніж у її партнера зі знімального майданчика: якщо за одну серію Кевін Спейсі отримував $500 тисяч, то його колега — $420 тисяч.

На телебаченні дуже мало серіалів, у яких чоловік та жінка рівні. Я провела дослідження в Google і виявилося, що був період часу, коли моя героїня Клер була популярнішою за Френка Андервуда. Я прийшла з цією статистикою до керівництва і сказала: «Заплатіть мені, або я розповім усі пресі». І вони погодились.

- Розповіла 50-річна Робін Райт.

картковий будиночок

Нагадаємо, боротьба з нерівною оплатою праці розпочалася у 2014 році, коли хакери зламали сервери кіностудії Sony Pictures та опублікували особисте листування кінобосів. Виявилося, що за роль у фільмі «Афера по-американськи» актор Бредлі Купер отримав приблизно на $2,5 мільйона більше, ніж його напарниця зі знімального майданчика Дженніфер Лоуренс. Своє обурення актриса оформила в есе, а його публікація у феміністській газеті Lenny Letter, що випускається Ліною Данем і продюсером «Дівчаток» Дженні Коннер, справила ефект бомби, що розірвалася. Голлівудські акторки почали ділитися своїм досвідом, розповідаючи, як їм недоплатила та чи інша кінокомпанія. Одним із найбільш волаючих випадків несправедливості стала історія Джилліан АндерсонЯкою за зйомки в новому сезоні серіалу X-Files запропонували гонорар вдвічі менше, ніж у Девіда Духовни.

Статті по темі:

Джоді Фостер про насильство над жінками у кіно
Вік їм личить: знаменитості, яким за 50
Емма Уотсон та гендерній нерівності «Гаррі Поттера» та фемінізмі

Статті на тему