Емі Вайнгауз: розбираємо стиль королеви соула

Емі Вайнгауз – постать сучасної музичної культури, яку, можливо, ви не додавали в особистій плейліст на кожен день, але точно чули! В чому унікальність стилю британської королеви соула, якій тепер назавжди 27? Розбираємося разом з раціональним стилістом Ірен Вінцюк.

Емі Вайнгауз: розбираємо стиль королеви соула-Фото 1

Фото: Вікіпедія. Fionn Kidney, CC BY 2.0

Її неймовірно потужний голос чарував критиків та музичних експертів, стрімка карʼєра на музичному Олімпі пророчила неабияку славу, а образ темпераментної та трішки безбашеної дівчини став одним з найбільш впізнаваних на світовій сцені. Образ Емі — це, безумовно, омаж на модниць з 60-х, де в одному коктейлі поєднується легкість, жіночність та екстремальна провокативність. Наче італійська діва, яка вдало міксує відверті декольте та облягаючі міні, леопардові принти та лаковану шкіру, приправляючи цю суміш збитим коконом волосся та величезними стрілками. Не плутайте це з актуальною тенденцію MOB Wife, де головним джерелом естетики є культура італійської мафії та її романтизація: Емі перетворювала будь-який натяк розкоші на грайливу зухвалість, з своєрідними хуліганськими нотками.

Сама Вайнгауз завжди підкреслювала, що не витрачає багато часу на свій зовнішній вигляд, і віддає перевагу речам, «які самі на неї випали з шафи», але варто зазначити: співачка мала фантастичне вміння підкреслювати власну індивідуальність. 

Емі Вайнгауз: розбираємо стиль королеви соула-Фото 2

Фото: Вікіпедія. Gregory Gebhardt

За туфлями на величезних підборах, мікрошортами та сексапільними майками, які Емі розбавляла картатими сорочками в стилі Курта Кобейна, чи неочікувано ніжними хустками на голові, і ховається справжня таємниця стилю британки: вона смілива, неосяжна, бунтарська, і … чесна з цим світом до останнього подиху!

Через одежу зірка соулу трансформувала нотки вульгарності в харизматичний лоск, який навіть через 20 років вигладяє цікаво, свіжо та дуже стильно.Чи можна назвати Емі Вайнхауз королевою еклектики? Однозначно так, бо інакше її образами би не надихались такі легендарні постаті, як Жан Поль Готьє чи Карл Лагерфельд.

Емі Вайнгауз: розбираємо стиль королеви соула-Фото 3

Фото: Вікіпедія. Rama, CC BY-SA 2.0 FR.

Навіть зараз стильові прийоми британки живуть своє найкраще життя серед світових трендів: куртки-бомбери, балетки на пласкій підошві, паски з сукнями, чи спортивні поло, зміксовані з елегантними тренчами. Її потужна тяга до самобутності в іміджі призвела до неповторного бачення краси та власної унікальності, яку хочеться вдало наслідувати тут і зараз.

Читайте також: ЕМІ ВАЙНГАУЗ – МУЗИЧНА БУНТАРКА, ЯКА МАЄ МАШИНУ ЧАСУ. ПРИГАДУЄМО ГОЛОВНІ ХІТИ, ЯКІ МИ ВСІ НАСПІВУВАЛИ. 

Статьи по теме