Закрити
UA
Життя

Рецепт місяця: гарбузовий пиріг

Поділись:

Простий рецепт приготування традиційного американського гарбузового пирога з корицею.

Як приготувати гарбузовий пиріг?

Тиквенний пиріг зазвичай печуть восени, адже саме на цей період припадає врожай гарбуза. У США смачною та простою у приготуванні випічкою зазвичай пригощають гостей на Хелловін, День подяки та Різдво. Для пирога важливо вибрати гарбуз із щільною солодкою м’якоттю, яку нарізають кубиками та попередньо запікають у духовці.

Читайте також: Страви на Хелловін: рецепти закусок

Щоб приготувати начинку для гарбузового пирога, увімкніть фантазію, адже сам гарбуз – універсальний овоч, який поєднується з безліччю продуктів. У класичних рецептах пирога з гарбузом у начинку додають мед, імбир, гвоздику, мускатний горіх, сир із цибулею (несолодкий варіант випічки) або вершковий сир. За бажанням, солодкий гарбузовий пиріг можна полити карамеллю або сметанним кремом.

Сьогодні ми вибрали традиційний американський рецепт гарбузового пирога з додаванням кориці.

Гарбузовий пиріг

На 8 порцій: 400 г пшеничного борошна, 250 г вершкового масла, 3 курячі яйця, 900 г м’якоті гарбуза, 200 г цукру, 200 мл вершків, кориця, ванілін, сіль.

1. Для гарбузового пирога зазвичай готують піщане тісто. Просійте борошно та сіль у глибоку миску, додайте м’яку олію та починайте замішувати тісто руками. Суміш має нагадувати хлібні крихти. Додайте|добавляйте| збите яйце і ще раз замісіть тісто. Скачати в кулю, загорнути в плівку і покласти в холодильник на 30-50 хвилин.

2. Очистіть гарбуз і видаліть насіння, наріжте м’якоть кубиками. Покладіть у каструлю з товстим дном, додайте трохи води та тушкуйте до м’якості. Подрібніть м’якуш в однорідну масу за допомогою блендера. За бажанням, можна протерти пюре через сито, щоб начинка вийшла максимально повітряною та ніжною.

3. Розкотіть тісто на поверхні, присипаній мукою, застеліть їм круглу форму для випікання діаметром близько 30 см. Поверх тіста покладіть лист пекарського паперу і насипте будь-яку крупу. Таким чином, корж рівномірно пропечеться. Випікайте протягом 15 хвилин|мінути| при 190 градусах.

4. Викладіть готове гарбузове пюре в глибоку миску, збийте з яйцями, цукром, вершками, прянощами та сіллю. Вилийте суміш у форму із запеченим тестом. Випікайте пиріг 50-55 хвилин|мінути| при 180 градусах. Коли випічка охолоне, його можна розрізати на порції.

Читайте також: Як вирізати гарбуз на Хелловін: майстер-клас Марти Стюарт

Чим корисна гарбуз?

Яскравий гарбуз абсолютно незаслужено обділений нашою увагою. Про її користь можна написати цілий трактат. Більш того, гарбуз дасть фору будь-якому модному суперфуду. Вона містить рідкісний вітамін Т, що сприяє згортанню крові та утворенню тромбоцитів. Цей вітамін незамінний для спортсменів – він допомагає нарощувати масу м’язів і спалювати жири. Завдяки пектиновим волокнам гарбуз виводить надлишки холестерину, покращує роботу кишечника, а ще зміцнює стінки судин і піднімає життєвий тонус завдяки високому вмісту заліза, калію та вітаміну К. Гарбуз – відомий борець проти захворювань серця. А за вмістом бета-каротину вона обганяє моркву та залишає позаду яблука за кількістю заліза.

Фото: Gettyimages