UA
RU

Класичний брауні: простий рецепт для ласунів

Редагувати переклад
Вчимося готувати класичний шоколадний брауні з горіхами!

Брауні класичний

Кожна жінка має у своєму арсеналі кілька топових страв, які може приготувати швидко, без особливих зусиль, і які незмінно спонукають усіх, хто спробував сказати щось між «Це було божественно!» та «Дай, будь ласка, рецепт». Це ті кулінарні шедеври, якими ми зазвичай балуємо коханця, що раптово зголодніло, що несподівано приїхала свекруха, компанію улюблених подруг, поява яких нічого не віщувало ще півгодини тому. 

Рекомендуємо поповнити свій гастрономічний хіт-парад рецептом класичного брауні – шоколадного торта з горіхами. Версій, як з'явився брауні, кілька: від забаганки світської левиці до забудькуватості домогосподарки, що не поклала в пиріг дріжджі. Щоб із цього не було правдою, нам залишається лише радіти, що такий чудо-торт було винайдено. 

Рецептом брауні ділиться Лілія Литвиненко – засновниця бренду десертів ручної роботи Degustateur

Читайте також: ДЕСЕРТИ ВІД ЛЕО АНТОНУЧІ

Шоколадний брауні з какао

Інгредієнти: 

  • 200 г чорного шоколаду з максимальним вмістом какао-бобів, який знайдете. Я зазвичай використовую французьку 64% шоко, але українські аналоги також підійдуть

  • 200 г. горіхів, які найбільше любите. Ідеально підійдуть грецькі та/або мигдаль

  • 4 яйця

  • 250 г вершкового масла жирністю не менше 82%

  • 150, Цукор

  • 125 р. борошна, що просіює, змішаної з 0,5 ч.л. розпушувача

  • 20 г. какао-порошок 

Читайте також: РЕЦЕПТ ВИПІЧКИ: ВАНІЛЬНЕ ПЕЧЕННЯ

Брауні рецепт

дії: 

1. Горіхи крупно рубаємо ножем.

2. На водяній бані топимо шоколад та олію.

3. Змішуємо яйця із цукром до однорідної маси.

4. Вливаємо яєчно-цукрову суміш у шоколадну масу.

5. Змішуємо борошно з розпушувачем та какао.

6. З'єднуємо всі продукти докупи і заливаємо у форму 20х20 сантиметрів.

7. Випікаємо 35 хвилин|мінути| при температурі 175 градусів. 

Що важливо:

• Корочка має бути підсушеною, а всередині торт має бути трохи рідкої консистенції; 

• Чим більше шоколаду та горіхів – тим краще; 

• Його можна їсти як гарячим, так прохолодним. У другий варіант можна додати глазур або соус. 

Приємної дегустації! 

Статті на тему