UA
    RU

    3 простих і незвичайних рецепта пасок до Великодня 2022, які можна приготувати у будь-яких умовах

    Коли не хочеться нічого вигадувати, але хочеться потішити себе великоденним смаколиком.


    Великдень – свято, до якого готуються заздалегідь і не важливо, плануєте ви самотужки пекти паски та фарбувати яйця, чи будете купувати в кондитерській. Як там не було, пропонуємо не ігнорувати це свято.

    Останнім часом, особисто я, обирала великодні паски з найближчої кондитерської, але виникло велике бажання, приготувати її вдома самостійно. Згадуючи досвід своїх бабусь, котрі пекли ці смаколики заздалегідь і на всю сім’ю, не надто хочеться чекати, поки зійде опара і всі інші етапи підготовки, тому було вирішено – знайти прості рецепти, які можна легко приготувати будь-де. Ось 3 простих і небанальних рецепти пасок без опари.


    3 простих і незвичайних рецепта пасок до Великодня 2022, які можна приготувати у будь-яких умовах-Фото 1

    Бананова паска

    Що потрібно для приготування:

    1. Борошно пшеничне – 1.5 склянки
    2. Яйця – 2 шт.
    3. Банани – 2 шт.
    4. Сода харчова – 0.5 ч. л.
    5. Цукор –1 склянка
    6. Розпушувач – 0.5 ч. л.
    7. Масло вершкове – 80 г
    8. Родзинки – 100 г
    9. Цукор ванільний – 20 г
    10. Пудра цукрова – 2 ст. л.
    11. Вода – 50 мл
    12. Молоко – 1 ст. л.
    13. Олія соняшникова – за смаком

    Як приготувати:


    1. Очистіть банани від шкірки та розімніть їх виделкою до пюреподібного стану. Якщо банани недостиглі, краще використовуйте блендер – він швидше справиться із цією задачею. Додайте трохи теплої води, щоб було легше переминати.
    2. Вершкове масло кімнатної температури потрібно збити зі звичайним та ванільним цукром. Додайте яйця до суміші та ще раз збийте.
    3. У суміш додайте бананове пюре та соду і добре перемішайте.
    4. Просіяне борошно поступово вводьте з розпушувачем. Додайте родзинки.
    5. Змастіть форми для випічки пасок рослинною олією або застеліть дно пергаментом. Заповніть тістом форми приблизно на 3/4.
    6. Розігрійте духову шафу до 180 градусів та готуйте паски близько 40-50 хвилин. Все залежить від потужності вашої духовни.
    7. Вийміть готові паски з форм і дайте охолонути. За бажанням зробіть глазур, або просто посипте цукровою пудрою, шоколадною помадкою чи іншою глазур’ю. 

    Читайте також: Американські шеф-кухарі готують українські страви та збирають кошти на допомогу 

    3 простих і незвичайних рецепта пасок до Великодня 2022, які можна приготувати у будь-яких умовах-Фото 2

    Сирна паска з апельсиновою цедрою

    Ще один рецепт, який перевірений на собі, тому раджу його спробувати.



    Що потрібно для приготування:

    Опара:


    1. Сухі дріжджі – 1 упаковка

    2. Борошно пшеничне  – 30 г

    3. Молоко – 60 г


    4. Цукор – 1 чайна ложка

    Тісто:

    1. Борошно пшеничне – 320 г

    2. Кисломолочний сир – 250 г

    3. Яйця – 2 шт.

    4. Цукор – 170 г

    5. Вершкове масло – 50 г

    6. Апельсин – 2 шт.

    Як приготувати:

    1. Для приготування тіста в глибоку ємність просійте пшеничне борошно вищого гатунку, додайте до нього пакет дріжджів, перемішайте та залиште на 10-15 хвилин для кращого з’єднання.
    2. Молоко розігрійте до температури 35-40 градусів, обережно влийте в борошняну суміш, додайте цукровий пісок, після чого суміш перемішайте віночком. Накрийте ємність з опарою рушником та залиште у теплому місці на 30 хвилин.
    3. Сир протріть через сито або пробийте блендером до пастоподібного стану. За допомогою терки акуратно зніміть з апельсину цедру. Додайте цукор та цедру в сир і ретельно перемішайте.
    4. Розбийте у сирну масу яйця, потім ще раз ретельно перемішайте інгредієнти для максимально рівномірного їхнього розподілу.
    5. Охолоджене до кімнатної температури розтоплене вершкове масло введіть в сирну масу. Знову все перемішайте для рівномірного розподілу всіх компонентів.
    6. Опару, що підійшла, додайте до сирної маси і перемішайте віночком. Невеликими порціями введіть в сирну масу просіяне борошно.
    7. Накрийте ємність з тістом харчовою плівкою, укутайте рушником та залишіть у теплому місці на 1-1,5 години.
    8. Форми для паски змастіть рослинним маслом та посипте борошном. Трохи помніть тісто, що підійшло, і розкладіть його у форми, заповнюючи при цьому 1/2 їх обсягу. Накрийте форми рушником і залиште ще на 30 хвилин. 
    9. Розігрійте духову шафу до 180 градусів. Майбутні паски випікайте протягом 30-35 хвилин. Готовність випічки перевіряйте дерев’яною шпажкою або зубочисткою. Готові паски вийміть з духовки та залиште остигати, не виймаючи з форм.
    10. Прикрасьте на свій розсуд.

    3 простих і незвичайних рецепта пасок до Великодня 2022, які можна приготувати у будь-яких умовах-Фото 3

    Супер простий шоколадний панеттоне

    Пропонуємо трохи видозмінити куплену панеттоне. Зробіть її надзвичайно шоколадною.

    Що потрібно для приготування:

    1. Куплене панеттоне – 1 штука

    2. Чорний шоколад – 1 плитка

    3. Молоко – 2 склянки

    4. Суміш горіхів – ½ склянки

    5. Бренді – 50 гр

    Як приготувати:

    1. Зніміть з панеттоне шапку та виріжте серцевину. Тісто з неї наріжте на маленькі шматки.
    2. На водяній бані розтопіть розламану плитку шоколаду та додайте молоко.
    3. Додайте розрізане тісто в шоколад та перемішайте. Сюди ж додайте подрібнені горі та чарку бренді.
    4. Все змішайте та помістіть в порожній панеттоне. Накрийте шапочкою та прикрасьте її на свій розсуд.

    Смачного!

    Фото:unsplash.com

    Статьи по теме